Christine Karmfalk
Christine Karmfalk, VD på Nordic International. Foto: Alexander Nyrinder
Norrköping

VD:n om Skolinspektionens beslut: Beklagligt

2:26 min

Christine Karmfalk, VD på Nordic International där Nordic School ingår, tycker att skolinspektionens beslut om skolans klädkodsregler är konstigt.

Skolinspektionen har uppmanat Nordic International School att ändra sina ordningsregler. De menar att skolan inte följer skollagen och läroplanen genom att ha klädkodsregler med disciplinära åtgärder som följd om dessa bryts. Christine Karmfalk, skolans VD, menar att ingen tvingas på något mot sin vilja.

– Det är viktigt att förstå att ingen har fått någon bestraffning för klädkoden. Eleverna tycker ju väldigt mycket om sin skoluniform - de vill ju ha den kvar, säger hon.

Christine Karmfalk menar även att föräldrarna till eleverna har godkänt ordningsreglerna och tycker att det är märkligt att det inte spelar någon roll för Skolinspektionen.

– Jag tycker att det är beklagligt att man ägnar energi åt att kritisera en skola som har total samstämmighet mellan rektor, lärare, elever och föräldrar kring ordningsreglerna. Det finns många skolor där det inte är så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista