Patrik Landström
Patrik Landström, skolområdeschef. Foto: Stefan Lindeberg
Linköping

Skolområdeschefen: Det gäller att lyssna på barnen

1:19 min

Samtliga barn klarade sig utan skador från bussolyckan på Grenadjärgatan tidigare idag. Imorgon inleds arbetet med att bemöta barnen i skolan.

Förskoleklassen som krockade i en buss på väg tillbaka från en teater ska imorgon bitti till skolan som vanligt. Patrik Landström, skolområdeschef, berättar om vilket arbete skolan har framför sig med barnen.

– Vi har en stor grupp barn så behoven kommer att skifta. Men vi måste göra vårt yttersta för att fånga upp de behov som finns. Framför allt gäller det att lyssna på barnen och fånga upp de tankar de har, säger han.

Rosendalsskolan hålls öppen ikväll för att fånga in oroliga vårdnadshavare, anhöriga och barn. Patrik Landström menar att det är viktigt att prata med de vuxna också.

– Skolans ledning har haft samtal med samtliga i personalgruppen för att sätta dem på banan, informera dem och skapa ett lugn.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".