Regionpolischef Carin Götblad intervjuas av Jonna Noblin.
Arkivbild. Regionpolischef Carin Götblad intervjuas av Sveriges Radio P4. Foto: Kent Nilsson/Sveriges Radio
Östergötland

Sista ansökningsdagen: Vi söker driven nyhetsreporter

0:27 min

Är du en nyhetsdriven, idérik journalist med stort intresse för att berätta spännande historier i radio och i digitala medier? Då borde du söka tjänsten som vår nya reporter.

Sök tjänsten här!

Du jobbar i huvudsak i nuet med aktualiteter och händelser och är beredd att rapportera direkt från hela länet. Vi värderar särskilt förmågan att arbeta effektivt, även under tidspress. Det är ett plus om du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Nyhetsvärdering.
 • Rapportera löpande om händelser och aktualiteter.
 • Göra mobila direktsändningar.
 • Publicera nyheter på sajten och i sociala medier.

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav.
 • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav.
 • Erfarenhet av Sveriges Radios arbetsverktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande.
 • Erfarenhet av direktsändningar i studio och mobilt är meriterande.
 • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande.
 • Att ha kännedom om länet är en merit.
 • Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi?
P4 Östergötland ligger i en av Sveriges största och mest händelserika regioner. Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid för perioden 2018-01-01 till 2018-05-31, eventuellt med möjlighet till förlängning över sommaren. Placeringsort är Norrköping (eller Linköping/enligt överenskommelse).

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning? Vi arbetar med löpande urval, sök därför tjänsten så snart som möjligt, dock senast 2017-12-15. OBS! Vi ber dig att inte skicka med några ljudfiler med denna ansökan, utan först på begäran.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Sofie Lycksell, kanalchef, 011- 495 41 20, sofie.lycksell@sverigesradio.se.

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg, 011-495 41 05, sara.kallberg@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Johan Gustafsson, SJF: 011- 495 42 33, johan.gustafsson@sverigesradio.se eller Andreas Tosting, Unionen: 011 – 495 41 64, andreas.tosting@sverigesradio.se.   

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista