Kaisa Karro (S), från Region Östergötland och Eva-Britt Sjöberg (KD), från Norrköpings kommun, inviger nya Barnshuset i Norrköping.
1 av 2
Kaisa Karro (S), från Region Östergötland och Eva-Britt Sjöberg (KD), från Norrköpings kommun, inviger nya Barnahuset i Norrköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio P4 Östergötland
Åsa Karlsson, verksamhetschef socialkontoret i Norrköping och Rita Alp, vårdenhetschef på Ungdomshälsan Region Östergötland, vid invigningen av Barnahus Norrköping.
2 av 2
Åsa Karlsson, verksamhetschef socialkontoret i Norrköping och Rita Alp, vårdenhetschef på Ungdomshälsan Region Östergötland, vid invigningen av Barnahus Norrköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio P4 Östergötland
Norrköping

Nytt barnahus i Norrköping – behövs en trygg plats för barnen

1:00 min

I dag invigs ett Barnahus i Norrköping där bland annat polisen och psykiatrin ska samarbeta för att ta hand om barn som misstänks ha utsatts för övergrepp.

– Det behövs en plats som är trygg för barnen. Förut har de fått åka till oss, istället för att vi från olika myndigheter samlas på en plats, berättar Åsa Karlsson är verksamhetschef på socialkontoret i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".