Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Nobelmiddagen 2017
1 av 2
Honnörsbordet, med isskulpturer skapade av Ishotellet i Jukkasjärvi som bordsdekorationer, vid Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på söndagen. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Niklas Hellsing, kock.
2 av 2
I söndgas lagade kocken Niklas Hellsing, från Kolmården, maten till Nobelmiddagen för sjätte gången. Foto: Jessica Gredin
Östergötland
Lyssna
(2:39 min)

Nobelkocken Niklas om middagens svåraste moment

Publicerat måndag 11 december 2017 kl 08.26

I söndags lagade kocken Niklas Hellsing från Kolmården maten till Nobelmiddagen för sjätte gången.

Till förrätt bjöds gästerna på pressad och torkad jordärtskocka, serverad med kålrabbi smaksatt med ingefära och lättrostad kålbuljong.

Huvudrätten bestod av krispig lammsadel, potatisterrin med svedjanost, gulbeta, saltbakad selleri, äppelsallad och lammsky kryddad med rosmarin.

Till efterrätt serverades frostig blåbärsbavaroise med blåbärsglass och citrontimjan, limesylt, limecurd och limemaräng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".