En bil körde av väg 702 i natt vid Skeda kyrka utanför Linköping.
En bil körde av väg 702 i natt vid Skeda kyrka utanför Linköping. Foto: Niklas Luks/Nyhetswebben.se
Östergötland

Flera olyckor i snön – SMHI varnar

0:18 min

Trafikanter både här och i stora delar av sydöstra Sverige får se upp idag. SMHI har utfärdat en rad klass 1-varningar för snöfall.

Varningarna gäller under förmiddagen, eftersom det kan komma upp mot 10 centimeter snö.

– Och när snöfallet drar bort framåt sena eftermiddagen förs det ner kallare luft, och eftersom det även har varit inslag av regn och kan det bli risk för ishalka då, säger Marie Staerk på SMHI.

Polisen berättar att man under natten nu varit ute på flera trafikärenden på grund av snöfall, hala vägar och förare som inte anpassat sin körning efter förhållandena.

Trafikolyckorna har varit singelolyckor och inga allvarliga personskador har rapporterats.

09.32 Det har skett en krock mellan en bärgningsbil och en spårvagn nära Saltängsbron, Drottninggatan, i Norrköping. En person ska ha fått ont i en arm. Spårvagnen ska stå kvar på spåret. Spårvagnen har kört in i sidan på bärgningsbilen.

08.44 En personbil ska ha fått sladd och snurrat in i mitträcket på E4 i höjd med Tornby, Linköping. Det är oklart i nuläget i vilken riktning på E4 olyckan har inträffat, och om någon har skadats.
Uppdatering: Olyckan har inträffat i södergående riktning. Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat vid en omkörning. Personbilen ska ha kört in i lastbilen. Ingen ska ha skadats. Trafiken flyter på i en fil förbi olycksplatsen. Både personbilen och lastbilen behöver bärgas.

07.43 En bil står halvvägs nere i diket på riksväg 32 nära Hulterstad, Mjölby. Ingen verkar vara skadad. Bilen står delvis i vägbanan.

06.52 En bilist har voltat och hamnat i diket på E4 södergående i höjd med Vikingstad, Linköpings kommun. Föraren har förts till sjukhus med ambulans, med lindriga skador. Trafiken flyter på igen.

06.38 En förare av en lastbil har kört in i en stillastående personbil, på riksväg 32 utanför Mjölby i riktning mot Boxholm. Olyckan ska ha inträffat när två personbilar stannat till vid en tredje bil som hamnat i diket. Då ska lastbilen ha kört in i en av dessa personbilar. Skadeläget är oklart, men kollisionen ska ha skett i låg fart.

06.27 En bilist har blivit påkörd av en annan bilist bakifrån på E22 vid Tingstadkorset, Norrköping. Ingen av de inblandade skadades, men den ena bilen behöver bärgas från platsen. De ska stå lite illa till på E22.

Källa: Polisen Östergötland

Polisen vill uppmana alla trafikanter att ta det försiktigt och anpassa hastighet och avstånd till framförvarande fordon efter rådande väglag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista