Lärarförbundet: Skolverkets delning positiv

Skolverket ska delas upp i en granskande myndighet och en utvecklingsmyndighet. Det föreslog i dag utbildningsminister Thomas Östros. Förslaget får gehör hos Lärarförbundet i Linköping.
- Jag upplever att Skolverket brustit i tillsynen sedan kommunaliseringen. De har inte haft koll på hur kommunerna uppfyller sitt uppdrag, som till exempel läroplanerna, säger Sandra Vidic, ordförande för Lärarförbundets lokalavdelning i Linköping. Vidic, som företräder 3500 lärare och förskolepedagoger i Linköping, hoppas att en uppdelning av Skolverkets uppgifter ska leda till att negativa effekter av besparingar på skolan uppmärksammas och stoppas. För som det är nu har skolverkets tillsyn och granskning varit otillräcklig. Särskilt förskolorna har lämnats därhän, menar Sandra Vidic. - Förhoppningsvis blir det bättre tillsyn och att resurserna kommer dit de ska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista