Idag presenterar Arbetsförmedlingen sin prognos för 2018.
1 av 3
Idag presenterar Arbetsförmedlingen sin prognos för 2018. Foto: Gorm Kallestad /Fredrik Sandberg /Claudio Bresciani/TT
Ulrika Stålknapp, chef Arbetsförmedlingen i västra Östergötland, Inger Schroeder, chef för Arbetsförmedlingen i östra Östergötland och Pernilla Sandell, chef för Arbetsförmedlingen i mellersta Östergötland.
2 av 3
Ulrika Stålknapp, chef Arbetsförmedlingen i västra Östergötland, Inger Schroeder, chef för Arbetsförmedlingen i östra Östergötland och Pernilla Sandell, chef för Arbetsförmedlingen i mellersta Östergötland. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio P4 Östergötland
Arbetsförmedlingen
3 av 3
Håkan Lindell, arbetsmarknadsanalytker på Arbetsförmedlingen. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio P4 Östergötland
Östergötland

Heta och kalla jobb – Arbetsförmedlingen presenterar ny prognos

1:34 min

Vilket yrke ska du satsa på om du vill vara säker på att få jobb? Det är en av frågorna som besvaras i arbetsförmedlingens höstprognos som presenteras i dag.

Östergötland har haft bra jobbtillväxt de senaste åren och antalet sysselsatta väntas fortsätta att öka kraftigt även under 2018. Samtidigt ökar bristen på kvalificerad arbetskraft inom både privat och offentlig sektor.

Läs mer: Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2017 – prognos för arbetsmarknaden 2018

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista