Nässjös Kristian Heder Ternell med ett skottförsök.
1 av 4
Nässjös Kristian Heder Ternell med ett skottförsök. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös nr:5 Jonathan Peleg jagar boll.
2 av 4
Nässjös nr:5 Jonathan Peleg jagar boll. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjös lagkapten Karim Wazzi med bollen.
3 av 4
Nässjös lagkapten Karim Wazzi med bollen. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Nässjö Baskets tränare Felix Alonso.
4 av 4
Nässjö Baskets tränare Felix Alonso. Foto: Patrik Bromander/Sveriges Radio
Basket

Storvinst för Dolphins

Det blev en enkel match för Norrköping Dolphins när de mötte Nässjö Basket borta.

Matchen i Nässjö Sporthall såg ut att få en bra start för Nässjö när Mantas Griskenas satte en 3-poängare på hemmalagets första skott. Men sedan kunde gästande Norrköping tag greppet om matchen. Efter knappt 7 minuters spel var ställningen 10-20. Nässjö bytte in lagkaptenen Karim Wazzi som fick lite bättre fart på anfallsspelet och efter den första perioden var ställningen 19-23.

I den andra perioden kändes det som att gästande Norrköping la in en högre växel direkt och drog ifrån. Nässjö fick jobba hårt i försvaret och även i anfallet för att få poäng. Med 1,7 sekunder kvar av andra perioden hittade Karim Wazzi snyggt fram till Angelo Griffis som reducerade till 29-43 vilket var resultatet i halvtid.

Och i den tredje perioden så fortsatte matchen i samma skepnad. Norrköping som hade bra fart på sitt spel och Nässjö som fick slita hårt. Nässjös tränare Felix Alonso såg irriterad ut och försökte få fart på sina spelare. Med två minuter kvar av 3:e perioden var ställningen 41-62. Och när den 3:e perioden var över hade Norrköping 26 poängs ledning.

Inför den 4:e perioden var ställningen 43-69. Nässjö började sedan den 4:e perioden bättre och började krympa avståndet poängmässigt. Efter 3:28 min spelat var ställningen 52-74. Men Norrköping satte fart igen och återstående minuterna blev en transportsträcka för gästerna. Och slutresultatet skrevs till 62-93.


Nässjö - Norrköping   62 - 93    (19-23,10-20,14-26,19-24)

Bästa poängplockare Nässjö: Angelo Griffis 11, Dusan Sisic 9, Devin Gilligan 9.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".