Julgranen flyger på omkring 500 meters höjd, i 350 kilometer i timmen.
Julgranen flyger på omkring 500 meters höjd, i 350 kilometer i timmen. Foto: John Alexander Sahlin/TT
Östergötland

Flygvapnets julgransflygning över Östergötland ställs in

3:39 min

Flygvapnet har som tradition att önska god jul och tacka allmänheten för året som snart gått genom att ”flyga julgran”. Men både måndagens och tisdagens väder var för molnigt – och flygningen ställs nu in helt.

Under veckan har detta skett från flottiljerna i Luleå, Såtenäs och Ronneby och i vecka är det Flygskolan på Malmens tur.

Planerat flygdatum för Östergötland var måndagen den 18/12, men dag, tid och även rutt ändras vid dåligt väder. På grund av måndagens molnighet ändrades datumet till tisdagen den 19/12. Nu är det dock klart att reservdagsflygningen också ställs in på grund av det molniga vädret.

Flygskolan, som tillhör Luftstridsskolan LSS, utbildar samtliga piloter inom flygvapnet. De kommer att bilda en julgransformation på himlen med 14 stycket SK60 jetflygplan. Planen flygs av en flyglärare med en flygelev ombord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista