Isam Bardaqji, rektor för en muslimsk skola i Norrköping Foto:Lovisa Gelin SR Östergötland
Isam Bardaqji: Arkivbild Foto: Lovisa Gelin SR Östergötland
Norrköping

Höjt vite hotar muslimsk friskola

Skolinspektionen hotar den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping med miljonvite. Det om man inte åtgärdar en rad brister.

– Vi respekterar det Skolinspektionen kommit fram till men räknar med att klara ut den situation vi befinner oss i, säger skolans huvudman Isam Bardaqji.

Friskolan Kunskapsljuset hade tidigare fått hot om vite på 900,000 kronor men efter ett återbesök under hösten konstaterade inspektionen att bristerna inte åtgärdats, och hotar nu om höjt vite till 1,2 miljoner.

Bland annat påtalas att det finns allvarliga brister i skolans arbete för att motverka kränkande särbehandling och brister i styrning och utveckling av skolans verksamhet.

Skolan har fram till den 3 april 2018 på sig att åtgärda bristerna.

– Vi är redan en bit på vägen. Tre av våra lärare har nu fått sin legitimation och vi har anställt ytterligare en legitimerad lärare. Och ytterligare två är på väg in under vårterminen och sommaren, säger Isam Bardaqji till P4 Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista