Polisbil.
Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio
Linköping

Man gripen för våldtäkt på krog

1:08 min

Den man som greps sent i natt misstänkt för att ha våldtagit en kvinna inne på en krog i centrala Linköping har nu anhållits - skäligen misstänkt för våldtäkt - alltså den lägre misstankesgraden.

Polisen larmades om brottet vid 03-tiden på annandagsmorgonen när de var på plats på en krog i centrala Linköping.

– Vi var inne och jobbade och hade tillsyn på krogen när vi fick kontakt med någon som berättade att det verkade vara en kvinna som blivit utsatt för något. När vi började utreda genom att bland annat prata med personal klarnade det att kvinnan blivit utsatt för en våldtäkt i lokalerna, säger Thomas Agnevik, presstalesperson hos polisen i region Öst.

Den nu anhållne mannen, som är i 30-årsåldern, var kvar i lokalen och greps där av polisen. Den drabbade kvinnan är i 20-årsåldern och hon fördes till sjukhus för undersökning och vård.

Daniel Åström, polisens jourhavande förundersökningsledare, berättar att utredningen nu går vidare bland annat med nya förhör med den misstänkte och med vittnen.

Åklagaren har nu 72 timmar på sig att lämna in en häktningsframställan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista