Konståkning, Himmelstalundshallen
Saga Svensk, Emma Johansson och Alma Fagerkrantz övar på hopp och pirutters i Himmelstalundshallen. Foto: Ebba Rosencrantz/Sveriges Radio
Norrköping

De byter jullov mot tid på isen

0:25 min

Jullov kan innebära stillasittande dataspelande och ipad-tittande. Eller så kan det innebära hårdträning på isen i Himmelstalund.

På isen i Himmelstalundshallen är det just nu full rulle från morgon till kväll.

Från torsdag till lördag anordnar nämligen Norrköpings konståkningsklubb Nyårsläger.

Åkarna är allt från nybörjare i fyraårsåldern till elitsatsande tonåringar och på schemat står allt från fysträning och såklart tid på isen.

Sedan tidigare har klubben anordnat läger på både sportlov och höstlov men i år är det premiär för ett läger även under jullovet.

– Det finns en efterfrågan från barnen och ungdomarna men också från föräldrarna. Åkarna befinner sig i den tuffaste träningsperioden och är mitt uppe i tävlingssäsong så då håller vi igång även när vi har ledigt helt enkelt, säger Rebecca Asp, sportchef på Norrköpings konståkningsklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".