Marwa hemma i Ödeshög.
Marwa hemma i Ödeshög. Foto: Rosmari Karlsson/Sveriges Radio
Ödeshög

Utvisningen av tioåriga Marwa stoppad

2:11 min

Migrationsverket har tillfälligt stoppat utvisningen av tioåriga Marwa från Ödeshög, det uppger hennes advokat Baharak Vaziri för P4 Östergötland.

Marwa har fått passhandlingar utfärdade av den marockanska ambassaden i Stockholm och när dessa skickades in till Migrationsverket tillsammans med en överklagan av utvisningsbeslutet valde myndigheten att tillfälligt stoppa utvisningen.

– Det är ett väldigt positivt tecken som tyder på att Marwa kommer att få stanna men vi måste invänta det formella beslutet från Migrationsverket, säger Baharak Vaziri till P4 Östergötland.

Migrationsverket har ännu inte fattat något slutgiltigt beslut om ifall Marwa kommer att få stanna hos sin mamma i Ödeshög eller inte, men enligt hennes advokat kan stoppandet av utvisningen peka mot att Marwa kommer att få stanna. Beslut från myndigheten väntas komma inom kort.

Beslutet att Marwa skulle utvisas kom i början på förra året och som skäl angav Migrationsverket bland annat att Marwas identitet inte var helt styrkt.

– Familjen är väldigt positiva till beskedet idag. Vi har jobbat med ärendet ett år nu och det har varit en utmaning, säger Baharak Vaziri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista