Eli Jakob
1 av 2
Skäggetorpsbon Eli Jakob tycker att fler politiker ska bo i stadsdelen. Foto: Emma Garzon/Sveriges radio
Simon Tibell
2 av 2
Simon Tibell är den enda socialdemokratiska politikern i Linköpings kommun som bor i Skäggetorp. Foto: Emma Garzon/Sveriges Radio
Linköping

S kamp: få fler Skäggetorpsbor att bli politiker

2:03 min

Trots att Socialdemokraterna har ett starkt väljarstöd i Skäggetorp i Linköping är det bara en socialdemokratisk politiker som bor där – Simon Tibell.

Socialdemokraterna i Linköping ser det som en stor utmaning att få fler Skäggetorpsbor att bli politiker.  

– Jag tror att det skulle vara otroligt viktigt för politiken i stort och även för vårt parti att få fler i Skäggetorp att engagera sig, säger Simon Tibell (S), ersättare i omsorgsnämnden och valnämnden. 

I Skäggetorps fem valdistrikt röstar mellan 48 och 63 procent på Socialdemokraterna. Martin Tollén, vice ordförande för Socialdemokraterna i Linköping, är bekymrad över att endast en förtroendevald partikamrat bor i stadsdelen.

– Den demokratiska förankringen är det som blir den stora bristen. Att inte i sin vardag kunna möta de människorna som företräder dig i fullmäktige.

Och det bekräftar Skäggetorpsbon Eli Jakob:

– De måste bo här, lyssna på folket, kontakta folket och prata om deras problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista