Libk
Arkivfoto: Linköping förlorade. Foto: Nicklas Pettersson/Sveriges Radio
Innebandy

Libk förlorade mot Växjö

2:17 min

Linköping innebandy förlorade hemma mot Växjö i superligan med 2-4. Gästerna från Småland tog greppet om matchen redan i den första perioden.

Växjö gjorde två mål i mitten av den första perioden vilket satte prägel på fortsättningen. Det första målet uppstod efter en liten miss i spelet inom Linköpingslaget. Efter det andra målet fick hemmalaget slita hårt för att försöka ta sig tillbaka. 

– Vi vaggas in i en falsk trygghet. Vi spelar utsida hela tiden och de är kompakta centralt. Vi får äga mycket boll. Sedan tycker jag inte att trafiken framför kassen och direktskotten existerar idag, säger Linköpingsbacken Erik Björk när han summerade efteråt. 

Det var ett Linköping som inte riktigt gick att känna igen. Det brukar normalt sett vara betydligt mer fart i offensiven och framförallt i Linköpings sporthall.

– Vi har jobbat hela året med ett bli mer trygga i anfallsspelet och våga gå på spelvändningar och även etablera oss i anfallszon. Vi ska också vara tunga att möta. Idag kom vi inte upp, fortsätter Erik Björk.

Med tanke på det kommande slutspelet så var den här matchen extra viktig. De fyra bästa lagen i serien får hemmaplansfördel och förlusten innebär att Linköping nu ligger på femte plats i serien.

 – Vi har pratat mycket om att försöka haka på trean Pixbo och tvåan Storvreta. Nu ligger vi tre poäng efter istället.

Superligan

Linköping-Växjö 2-4
(0-2) (1-1) (1-1)

Mål Linköping: Matej Jendrisak, Gustav Fritzell.
Växjö: Karl-Johan Alroth 2, Viktor Hansson, André Andersson.

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista