Nesrin Ibrahim, Regina Cole och kontorschef Pernilla Thott-Ljung
Nesrin Ibrahim, Regina Cole och kontorschef Pernilla Thott-Ljung Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Norrköping

Många nya extratjänster skapades 2017

3:36 min

Flera östgötska kommuner lyckades under 2017 skapa fler extratjänster än regeringen satt som mål. Allra flest blev det i Norrköping.

På arbetsmarknadskontoret i Norrköping kan man idag se tillbaka på fjolåret som ett år då över 200 personer som tidigare stått långt från arbetsmarknaden fått chansen att gå till en arbetsplats.

Begreppet extratjänster skapades av regeringen som del i ett mål att nå EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020.

– Vi är väldigt nöjda med de möjligheter vi har gjort för människor att komma in på arbetsmarknaden, säger Pernilla Thott-Ljung, kontorschef på arbetsmarknadskontoret i Norrköping.

En av de som fått chans till jobb i ett år är Regina Cole, som berättar att hon tidigare haft vikariejobb inom hemtjänsten men nu får arbeta barn, något hon gjort tidigare i Sierra Leone.

– Det är bra att vara där för barnen, och det känns bra för mig, säger Regina Cole. Det här hjälper mig att träffa människor och det känns bra att vakna och gå upp på morgonen med ett jobb att gå till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista