Semmelwraps.
1 av 2
Semmelwraps. Foto: Titti Elm/Sveriges Radio.
Bagaren Janne Andersson
2 av 2
Bagaren Janne Andersson Foto: Titti Elm/SR
Söderköping

Semmelwraps heta i Söderköping

3:17 min

Trots att det är över en månad kvar till fettisdagen är det stor efterfrågan på olika semlor, berättar Janne Andersson, bagare i Söderköping.

Varje år kommer nya varianter på det uppskattade bakverket. Årets snackis är "nacho-semlan".  Den består av av nacho-liknande chips som är gjorda av en kardemummadeg. De dippas i flytande mandelmassa och grädde.

- Nej, det är inget för oss, säger konditorn i Söderköping, Janne Andersson. 
Men han anpassar utbudet efter efterfrågan och säljer både wienersemlor och en mindre variant av den traditionella semlan. Dessutom är det många som frågar efter semmelwraps:

- Ja, den är bra att äta i farten, som en kebab med papper runt, lätt att ha i handen!

Hela inslaget finns under "Sänt i P4", förmiddag med Anna-Karin Lodin 10/1 10.45-11.50.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista