3 personer i Brunnsparken
1 av 4
Sven-Åke Frank skriver på Björn Esping och Marja Bergströms namninsamling för att bevara Brunnsparken Foto: Malin Marcko/ Sveriges Radio
2 personer i Brunnsparken i Söderköping.
2 av 4
Yvonne Persson (M) och Anders Bevemyr (S) i Brunnsparken där de vill se nya bostäder. Foto: Malin Marcko/ Sveriges Radio
Namninsamlingspapper.
3 av 4
Runt om i kommunen samlas det in namn för att bevara Brunnsparken. Foto: Malin Marcko/ Sveriges Radio
Papper på byggplanerna
4 av 4
Sju stycken huskroppar som mest 13 meter höga vill den politiska majoriteten bygga i halva brunnsparken. Foto: Kommunens handlingar.
Söderköping

Brunnsparkens framtid avgörs

1:44 min

Snart avgörs ödet för Brunnsparken i Söderköping. Kommer det byggas flerbostadshus i parken eller inte?

Den 7 februari skall kommunfullmäktige i Söderköping avgöra den heta frågan om bygge av flerbostadshus i Brunnsparken i eller inte?

Inför beslutet har Medborgarinitiativet Bevara Brunnsparken skapats. De samlar namn och planerar en manifestation för att majoritetspolitikerna ska ändra sina planer.
 
- Det är framförallt området kring det som var den kända Söderköpings brunn under 200 år som är viktig att bevara, menar Maja Bergström som startade Medborgarinitiativet.
 
Anders Bevemyr, socialdemokratisk kommunstyrelseordförande menar att staden behöver växa centralt och då är halva Brunnsparken där det idag finns en tennishall och några radhusliknande hus en bra plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".