Anna Ekström besöker Bergska skolan
Shanga Aziz, Anna Ekström och Rogiero Silva. Foto: Anna-Karin Lodin (Sveriges Radio)
Finspång

Gymnasieminister Anna Ekström träffade elever i Finspång

2:07 min

Gymnasieminister Anna Ekström åt idag lunch med eleverna på Bergska skolan och träffade bland andra Shanga Aziz och Rogiero Silva från organisationen Locker Room Talk.

– Jag har haft mycket att göra med Shanga och Rogga. För oss som såg dem och projektet innan det blev så här jättestort, så är det fantastiskt att det fortsatt att växa. Om man har Zlatan och Jimmy Durmaz som supporters, då är man högt uppe i min värld, säger Anna Ekström stolt.

Gymnasieministern pratade även med elever om lärarrollen och frågade dem vad man borde göra för att få läraryrket attraktivt igen. 

– Jag tror att mycket har med tiden att göra - att man inte har så mycket tid att lägga upp ämnena, rätta alla prov och att komma med feedback till elever och så vidare. Det blir nog en väldigt stor press på läraren, säger Elin Ainerfors Gustafsson, elev på Curt Nicolingymnasiet.

Locker Room Talk är en organisation som vill få bort machokulturen i omklädningsrummen. De tilldelades Zlatans pris Number 10 i samband med fotbollsgalan i november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista