Hyresavtal skrivna på kommunens papper.
Privat värd använde kommunens avtalspapper. Foto: Tahir Yousef/Sveriges Radio

Kommunen polisanmäler privat hyresvärd

1:20 min

Norrköpings kommun polisanmäler en hyresvärd som använde kommunens kontraktspapper för att skriva kontrakt med sina hyresgäster.

Efter vår granskning som visade att utsatta människor fick bo i lägenheter som delvis var ett svartbygge med dålig brandsäkerhet beslutade Norrköpings kommun  att lägenheterna måste utrymmas.

I de tre slitna lägenheterna som finns i samma byggnad som Skandiateatern bodde ibland mer än 20 hyresgäster, där varje person betalade upp emot 7000 kronor i hyra.

Vi kunde också avslöja att hyresvärden använde sig av kommunens avtalspapper med kommunens logga för att skriva kontrakt med hyresgästerna.

Rektionen från Norrköpings kommun blev att de inledde en utredning som nu har alltså resulterat i att fallet lämnas över till polisen.

– Det här har varit mycket svårt att utreda. Det vi har kunnat konstatera är att där kommunens logga har suttit på kontrakten och som vi tycker att det inte borde gjorts, säger Charlotte Rydberg, stadsjurist på Norrköpings kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".