Taket rasade in på villan. Mycket rök vid gatan.
1 av 2
Vilans tak rasade in under branden. Foto: Niklas Luks
Villa i Söderköping helt övertänd
2 av 2
Villan i Söderköping var helt övertänd när räddningstjänst kom till platsen. Foto: Foto: Niklas Luks
Söderköping

Villa brann ner i Söderköping inatt

1:03 min

En villa brann ner i Söderköping i natt. Släckningsarbetet pågick hela natten. På söndagsmorgonen finns två brandmän kvar på platsen.

Larmet kom 18.20 på lördagen och när räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd. Ingen person fanns då kvar i villan.

– Det finns ingen spridningsrisk i nuläget, sa Peter Holm, inre befäl på räddningstjänsten, igår kväll.

Polisen var också på plats och kommer upprätta en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi tror inte att någon har tänt på, utan vi har upprättat en anmälan för att kunna spärra av platsen och göra en teknisk undersökning, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen, och tillägger att orsaken till branden ännu okänd.

Vid 21:30 berättar Peter Holm att taket har rasat in och att arbetet fortsätter. Två personer från räddningstjänsten i Söderköping kommer stanna kvar på platsen till på söndag.

Inre befäl Peter Hom säger att brandmännen kommer att vattenbegjuta brandplatsen under söndagsmorgonen för att undvika gnistor som kan äventyra omgivningen. Ingen människa skadades vid branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".