Libk dam
Linköping innebandy. Foto: Nicklas Pettersson/P4 Östergötland
Innebandy

Tre snabba hjälpte inte Libk

1:35 min

Linköping innebandy hämtade upp ett tremålsunderläge på kort tid men förlorade ändå. Superligamötet hemma mot Endre från Visby slutade 3-6.

– Vi bjuder absolut upp till en jämn fight. Vi har lyft oss under de senaste matcherna. Vi är här för att slåss om poäng helt enkelt. Sedan är det små marginaler. Vi kanske blir trötta till slut. Men vi bjuder upp till en bra match idag, säger backen Lisa Haglund i Linköping efter matchen.

Endre från Visby började bäst och gick upp i en tremålsledning mot den östgötska tabelljumbon. Men därefter kom Linköping tillbaka i den första perioden med tre mål på två minuter och 29 sekunder.

Det var Lisa Haglund som kvitterade. 

– Jag fick en passning från Anna Wiman i hörnet och kryssade upp den helt enkelt.

Det stod nu 3-3 inför den andra perioden och Linköping hade en del chanser under resterande delen av matchen. Men det var Endre som gjorde målen.

I tabellen innebär det att Linköping går mot en tuff säsongsavslutning för att försöka säkra kontraktet i superligan. 

– Vi ska bygga vidare på att vi spelar med självförtroende. Vi ska våga gå mot mål. Vi måste vilja ta ansvar där alla får dra sitt strå till stacken. Vi ska visa att vi ska vinna tillsammans helt enkelt, säger Lisa Haglund.  

Superligan

Libk­–Endre 3–6
(3-3, 0-1, 0-2)

0–1 Isabella Ström, 0–2 Anna Moberg, 0–3 Elin Roos, 1–3 Sophia Mangs, 2–3 Amanda Boström, 3–3 Lisa Haglund, 3–4 Linnéa Wallgren, 3–5 Sara Steen, 3–6 Isabella Ström,

Publik: 325

Nicklas Pettersson
nicklas.pettesson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".