OS Charlotte Kalla.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
OS i Pyeongchang

OS-silver till Kalla på favoritdistansen

1:38 min

Det blev inget nytt guld för Charlotte Kalla. Svenskan orkade inte hänga på suveräna Ragnhild Haga men knep silvret på 10 km fritt.

Resultat 10 km fritt:
1. Ragnhild Haga 25:00.5
2. Charlotte Kalla +20.3
3. Krista Pärmakoski, Fin +31.9
3. Marit Björgen, Nor +31.9

Vi hade en jättestark tjej i Ragnhild Haga och jag varnade lite för henne men jag trodde inte att hon skulle rå på Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla var i knapp ledning efter 5 kilometer men sedan växlade Ragnhild Haga upp. Norskan övertog ledningen vid 6,2 kilometer och utökade sedan sitt försprång.

Vid den sista mellantiden var Kalla tolv sekunder efter Haga och trots tappert kämpande kunde hon inte hota den suveräna norskan. Det blev en säker andraplats och ett silver för Kalla som dock var drygt 20 sekunder efter Haga i mål. 

Bronset gick till Marit Björgen och Krista Pärmakoski som båda var 31,9 sekunder efter Haga och drygt tio sekunder efter Kalla.

Ebba Andersson blev näst bästa svenska på plats 13. 

– Jag fick inte riktigt de svar jag önskade ganska tidigt i loppet men jag försökte fokusera på åkningen. Jag gjorde vad jag kunde, säger Ebba Andersson.

Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter blev 21:a respektive 34:a.

– Det var lite sega ben i dag jag tror inte att benen hämtat sig efter sprintdagen. Jag fick slita i dag, säger Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".