Stadsparken Motalas mest otrygga plats

Motalas mest otrygga platser är Stadsparken är en av gång- och cykeltunnlarna under riksväg 50 där många passerar för att komma in till centrum. Det visar en undersökning som Motala kommuns brottsförebyggande råd låtit en utomstående konsult göra.
Och nu tänker kommunen agera. Igår blev det klart att man får 135 000 kronor från statliga brottsförebyggande rådet i Stockholm. Dom pengarna ska användas till seminarier och liknande. Men Motala kommun tänker också satsa egna pengar på att bygga om och fräscha upp. Det handlar om sånt som att ta bort höga buskage och öka belysningen OCH att utbilda krogpersonal i drogfrågor. Ombyggnaden av centrum och Stadsparken startar i år. Kommunen har satt upp ett mål - nästa år ska brottsligheten i centrum ha minskat från tusen anmälda brott till 500. Det ska nås också genom att man ger ungdomarna bättre mötesplatser och satsar mer på stöd för människor med sociala problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".