Dom mot polismisshandlare i Finspång

Norrköpings tingsrätt dömde idag sex av de inblandade personerna som var åtalade för misshandeln av två poliser i Finspång i december i fjol.
Det var natten till den 9 december som polisen fick larm om ett större bråk på torget i centrala Finspång. När två närpoliser kom till platsen och försökte gripa ett par personer - gick gruppen istället till angrepp mot poliserna. Sammanlagt åtalades 7 män för händelsen - och 6 av dom fälldes i dag i Norrköpings Tingsrätt. Den som har setts som huvudperson i misshandeln, en nu 27-årig Finspångsbo, fick det strängaste straffet. Han dömdes till 1 och ett halvt års fängelse för att bland annat ha hotat, sparkat och slagit poliserna. Ytterligare tre personer fick fängelsestraff för att ha deltagit i misshandeln: en i åtta månader och Två i 6 månader. 2 män dömdes till dagsböter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista