Lars Stjernkvist, Socialdemokraterna Norrköping
Lars Stjernkvist, Socialdemokraterna Norrköping Foto: Stefan Lindeberg/Sveriges Radio
Norrköping

S och MP enade om snabbtåg

2:06 min

Regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet har nu kommit överens om att två nya stambanor ska stå klara till senast år 2045.

– Jag tycker att det känns väldigt bra. Det känns som att det är ett väldigt stort steg i rätt riktning, säger Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Var det väntat?

– Jag visste att det pågick diskutioner. Jag visste, eftersom jag själv deltar, att många driver på för att man ska ta ett beslut och att man ska bestämma sig för att, efter det man byggt ny järnväg till Linköping mellan Stockholm så ska man fortsätta söderut och bygga nya stambanor mellan våra tre storstadsregioner. Därför var jag medveten om det, men nu ska vi läsa överenskommelsen ordentligt innan man drar definitiva slutsatser, men jag visste inte att man skulle komma överens om just det här och just nu. Det visste jag inte, säger Lars Stjernkvist (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista