Sanna Roth kulturutvecklare och Mårten Hafström kulturutvecklingschef på trappan till det nya Skylten i Linköping.
1 av 4
Sanna Roth kulturutvecklare och Mårten Hafström kulturutvecklingschef på lasttrappan till Skylten i Linköping. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Mårten Haftström och Sanna Rooth framför en vägg som sparats från det gamla Skylten.
2 av 4
Mårten Haftström och Sanna Rooth framför en vägg som sparats från det gamla Skylten. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Replokalerna är många i Skyltenhuset i Linköping.
3 av 4
Replokalerna är många i Skyltenhuset. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
Nu kommer en ny skylt att sättas upp på kulturhuset Skylten som Sanna Rooth och Mårten Hafström arbetat med.
4 av 4
Nu kommer en ny skylt att sättas upp på kulturhuset Skylten som Sanna Rooth och Mårten Hafström arbetat med. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio

Mer kultur i Skylten

1:31 min

Fabriksbyggnaden Skylten i Linköping har renoverats för att mer kultur ska få plats i huset. Hela området ska bli kommunens nya mötesplats.

I den gamla fabriksbyggnaden Skylten i Linköping, där främst det lokala musiklivet har haft repetitionslokaler tidigare, är nu tanken att unga och gamla, amatörer och proffs ska mötas.

– Att Skylten har varit så omtyckt beror på människorna som har varit här och det har vi försökt ha i fokus, säger Mårten Hafström, kulturutvecklingschef.

Nytt är också att Linköpings kommun står för driften, men man samarbetar med olika föreningar som Studiefrämjandet, konstnärsföreningen Alka, Sensus och arrangören Gaphals.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista