Förhandlingarna på Gusab bröt samman

Förhandlingarna mellan facket vid Gusab i Spångsholm och Sandviks företagsledning bröt samman under fredagen. Syftet med mötet var att diskutera underlaget bakom företagets beslut att lägga ned trådtillverkningen på orten.
- Vi trodde vi skulle få information i dag. Men vi har inte fått ett förbannat skit, säger verkstadsklubbens ordförande Jocke Gustafsson. Verkstadsklubben vid Sandsviksägda Gusab vill jämföra företagsledningens beslutsunderlag med löntagarkonsultens rapport. Jocke Gustavsson vill inte offentliggöra löntagarkonsultens rapport, men bekräftar att den pekar på att kostnaderna för en nedläggning blir högre än företagsledningen räknat med. Enligt uppgift kommer det dröja upp till 14 år innan en flytt av tillverkningen från Spångsholm till annnan ort blir lönsam. Men Sandviks divisionschef Jan Gunnarsson besked var att först nästa vecka skulle verkstadsklubben få några siffrorna i beslutsunderlaget. Jocke Gustavsson hoppas att en granskning av siffrorna kan öppna för andra lösningar. - Vi ser ju möjligheter för Gusab. Till exempel en försäljning eller ett övertagande, säger Gustafsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".