Ledare och unga företagare på UngDrive.
Ledare och unga företagare på UngDrive. Foto: Solena Helmersson/Sveriges Radio

Framtidens företagare får vägledning i Norrköping

2:25 min

Nu har halva tiden gått för projektet UngDrive i Norrköping och ungdomarna träffas för att reflektera och peppas inför slutspurten.

Att starta ett företag kanske inte är det lättaste. Så att få tips och råd från några som själv gjort den resan kan vara väldigt givande.

UngDrive driver ett projekt där 25 gymnasieungdomar får lära sig om hur man driver företag, allt ifrån försäljning till reklamfilm finns med på schemat och idag kunde de träffas för att prata om hur det har gått hittills. Emma Trygg är ledare och är med och hjälper ungdomarna komma igång med deras egna företag.

– Det finns inga dåliga idéer. Men vissa idéer kan ju vara för stora för att genomföra under en sommar. Men UngDrives motto är; "Dröm stort, börja smått".

I augusti ska projektet avslutas och ungdomarna träffas igen för att fira att de tagit sina första steg som egna företagare.

– Alla har potential att komma hur långt de vill, bara man bestämmer sig för att man vill det och är beredd att tro på sig själv för att komma dit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista