Kristina Karlsson
1 av 2
Kristina Karlsson är lantbrukare som fått satsa på sina tomater inför Bondens marknad. Foto: Astrid Mohlin /Sveriges Radio
Louise Ridderström
2 av 2
Louise Ridderström är verksamhetsledare på Östegöta mat, som arrangerar Bondens marknad varje år. Foto: Astrid Mohlin /Sveriges Radio

Bondens marknad trotsar torkan

1:50 min

Bönderna säljer närproducerat åtta lördagar i rad trots en sommar med vattenbrist.

Lantbrukare Kristina Karlsson från Sturefors har stått på Bondens marknad i fyra år, men i år har hennes medverkan varit osäker. Eftersom hennes gård ligger långt från närmaste vattenkälla har skörden blivit mycket mindre än vanligt. 

– Man får försöka göra det bästa av det. Jag har gjort mycket inläggningar, jag har haft mycket frukt och bär i trädgården, så jag har kokat saft och sylt. Man får försöka så att man har något att sälja, säger Kristina Karlsson. 

Marknaden äger rum lördagar på yttre borggården i Linköping mellan kl 9.30-14.00, från 11 augusti till den 29 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".