Supporterbråk.
1 av 2
Arkivbild: Supporterbråk efter match mellan IFK Norrköping och AIK 2012. Foto: Niklas Luks/nyhetsfoto.se
Polisbil under utryckning.
2 av 2
Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Polisen rustad mot supporterbråk

1:35 min

I eftermiddag är det toppmöte i fotbollsallsvenskan, tabellettan AIK kommer för spel mot IFK Norrköping.

Arenan är slutsåld och det kommer att vara många fans från båda lagen som rör sig i Norrköpings centrala delar både före och efter matchen.

– Vi jobbar enligt en planlagd strategi och har gjort så under ett tag där vi ser till att vi ska ha tillräckligt med poliser på plats i Norrköping om något skulle hända, men vi jobbar naturligtvis så mycket förebyggande vi bara kan för att det ska bli en lugn och trevlig tillställning och en folkfest, säger Robert Gåverud, insatschef hos polisen i Norrköping

Matchen mot AIK är en av höstens stormatcher i Norrköping där flera tusen bortafans väntas komma. Vid varje sådan match har polisen extra beredskap för eventuellt bråk och stök, men insatschef Robert Gåverud tycker att det numera inte blir så mycket sådant.

– Min uppfattning är att det har blivit bättre de senaste åren, vi kan bara se på den senaste stormatchen mellan IFK och Hammarby, den gick ju jättebra där alla supportrar skötte sig utmärkt.

För de som ändå vill undvika att konfronteras med högljudda och kanske stökiga supportrar innan matchen har Robert Gåverud ett tips.

– Mitt råd är att vara ute i god tid för att slippa de värsta köerna för att komma in i god tid och för att inte krocka med tåget av bortafans som går i tåg från restaurang Hugo nära Resecentrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista