Avspärrningsband från polisen framför den brunna byggnaden.
Mannen som hittades fastbunden i det brinnande huset kunde räddas. Foto: Christian Ströberg/Sveriges Radio

DNA-analys pågår från hamnbranden

1:12 min

Natten till midsommardagen räddades en fastbunden man ur en brinnande industrilokal i hamnen i Norrköping. En polisutredning om mordbrand pågår och Nationellt forensiskt centrum analyserar nu de DNA-prov som tagits på brandplatsen.

 

Vid halv två¨natten till midsommardagen kom larmet till SOS om att det slog ut lågor från en industribyggnad på Sjötullgatan i hamnen i Norrköping.

Den polispatrull som först kom till platsen såg en man som var bunden vid ett fönster.
I lokalen brann det för fullt. Poliserna lyckades få ut honom - skadad men vid liv.

Enligt brottsplatsundersökningen anlades bränder på flera ställen i lokalerna. Kriminaltekniker har säkrat flera spår - bland annat DNA som man hoppas kommer från gärningsmän - spår som just nu analyseras vid Nationellt forensiskt center i Linköping.

Enligt uppgifter till P4 Östergötland fördes mannen som hittades i lokalen dit av ett antal personer och bands på platsen.

Polisen säger till P4 Östergötland att motivet till dådet inte är klarlagt eller vilken koppling det finns mellan mannen som skadades och de andra personerna.
I nuläget är ingen gripen för mordbranden.

Byggnaden ägs av Lantmännen som hyr ut lokalen till en firma som skulle öppna bilverkstad och tvätthall. Lantmännen har ännu inte bestämt om lokalerna som eldhärjades ska rivas eller renoveras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".