Kommunstyrelseordförande Ulrika Jeansson (S) i Finspång.
Ulrika Jeansson (S) fortsätter som ordförande i KS, men nu tillsammans med C och KD. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Valet 2018

Styret i Finspång klart

0:40 min

Efter fyra år med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet blir det maktskifte i Finspång. Detta efter att Socialdemokraterna kommit överens med Centern och Kristdemokraterna.

Socialdemokraterna får 17 mandat, Centern 3 och Kristdemokraterna 2 mandat, vilket ger totalt 22 mandat av fullmäktiges 45. Men trots att S, C och KD inte får egen majoritet räknar de med att inte röstas ner av oppositionen.

Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet hade Socialdemokraterna också fått 22 mandat, men socialdemokraterna valde alltså två andra partier.

– Vi kände väl att väljarna ville ha något nytt och vi har känt att centern som vi kommer att samarbeta med är en stabil partner, säger Ulrika Jeansson, Socialdemokraterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista