Bygget av ny fotbollshall försenas

1:59 min

IFK Norrköping vill utöka ungdomsverksamheten och vill satsa över 25 miljoner kronor på nya träningsmöjligheter. Men projektet har försenats.

Det var för ett år sedan som IFK Norrköping lade fram ett förslag till kommunen om att arrendera mark på Himmelstalund norra.

Klubben kan tänka sig att ta över drift och skötsel av de fotbollsplaner som finns där, bygga nya omklädningsrum och bygga en inomhushall. En investering på mellan 25 och 30 miljoner kronor.

– Vi vill engagera så många flickor och pojkar som möjligt i vår verksamhet och det är skälet till att vi måste få större ytor och faciliteter för att kunna ta emot alla ungdomar säger ordförande Peter Hunt.

Arkeologiska riksintressen, stora ledningar i marken och stadsutvecklingen gör att inomhushallen inte kan byggas där det var tänkt från början och nytt förslag är istället på andra sidan Motala ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista