Basket

Andra raka för Dolphins herrar

2:41 min

Andra matchen hemma på en vecka och andra segern. Umeå besegrades med klara 90-73, men matchen var tajtare än vad poängen visar.

Gästerna tog direkt kommandot i matchen och ledde efter ter minuter med hela 13-3. Sedan blev matchen allt tajtare och det var först 20-20 efter den förta quatern. Sedan var det 41-42 i halvtid. Men det var också efter det som det vände för hemmalaget.

- Vi kommer ut svagt och Umeå är redo och spela och vi är inte det. Vi jobbar oss tillbaka i matchen och det är framförallt försvarsspelet som gör att vi kommer tillbaka i matchen. Vi får en del enkla poäng, men som sagt försvarsspelet var den stora skillnaden från i början av matchen och resterande, säger Mikael Lindqvist efter matchen.

Efter pausen var det hemmalaget som tog taktpinnen och efter ter av fyra spelade quarters så var det 70-52 till Norrköpingslaget. Det vart inte mer spännande än så efter det och matchen slutade 90-73. Mikael Lindqvist blev poängbäst i hemmalaget med hela 30 poäng.

Nästa match för Dolphins är om en vecka hemma mot än så länge obesegrade Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista