LHC mot Timrå
LHC:s Dan Pettersson jublar efter sitt mål som betydde 4-2. Foto: Stefan Jerrevång/TT

LHC vände och vann

1:53 min

Linköping var i underläge efter den första perioden där också Almen Bibic bars ut på bår efter att han slagit i huvudet i samband med ett fall. LHC kom tillbaka och besegrade Timrå med 4-2.

– Jag tror det var sjätte raka på hemmaplan nu. Vi känner oss starka. Det är kul när det går så bra, säger Nick Sörensen i Linköping efter matchen.

Nick gjorde första målet innan Timrå kunde vända med två mål. I den andra kom Linköping tillbaka innan Dan Pettersson kunde avgöra med sitt mål som betydde 4-2.

Det innebär att östgötalaget fortsätter att toppa SHL.

– Alla poäng vi kan ta nu i början är viktiga. Vi har haft lite dåliga starter de senaste åren. Det är skönt och det blir ett lättare go på träningar. Vi kan bygga vårt spel och spela ett mer avslappnat sätt, fortsätter Nick Sörensen. 

I den första perioden föll Linköpings Almen Bibic ner mot isen och slog i huvudet. Det var i samband med att han skulle försöka tackla Timrås Patrik Blomberg. Det innebar att Bibic fick hjälpas av planen på en bår.

– Det är jättetråkigt. Man blir lite skärrad. Det är aldrig kul att se en kille från vårt eller från ett annat lag att ligga hjälplös på isen. Tyvärr händer sådant inom ishockeyn. Idag var det ren olycka att det hände, säger Nick Sörensen.

Enligt första rapporten från sjukhuset var läget stabilt för Almen Bibic.  

SHL

Linköping-Timrå 4-2
(1-2) (1-1) (1-0)

Mål Linköping: Nick Sörensen, Lukas Bengtsson, Broc Little, Dan Pettersson.

Timrå: Sebastian Collberg, Anton Wedin.

Publik: 4 691

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sverigesradio.se

Dag Malmqvist
dag.Malmqvist@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista