polisbil genrebild
Foto: Johan Nilsson/TT
Finspång

Polisjakt tog abrupt slut - efter krock

0:59 min

En intensiv polisjakt efter en stulen bil slutade tvärt efter att föraren kolliderat med en polisbil.

Händelsen inträffade i Finspångs kommun på fredagen.

Det hela började med att någon stal en bilnyckel från ett serviceboende i Finspång. Då polisen kunde se bilens position via GPS sattes flera styrkor in för att stoppa bilen.

Strax efter klockan nio fick en patrull syn på fordonet i centrala Vingåker. Föraren stannade inte på polisens uppmaning och flera polispatruller körde efter bilen.

Vid Skedevi kyrka, i utkanten av Finspångs kommun, fick biljakten ett abrupt slut efter att föraren kolliderat med en polisbil och hamnat på taket i diket.

Två män satt i den flyende bilen, ingen av dem skadades nämnvärt, men föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Männen som är i 40- respektive 55-årsåldern har nu gripits.

Föraren, mannen i 40-årsåldern, misstänks för stöld alternativt grov stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel, försök till grov misshandel av en polisman, alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och olovlig körning.

Passageraren misstänks för stöld alternativt grov stöld genom inbrott, samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".