Krusenhofsbron kommer rivas under hösten.
Nu rivs Krusenhofsbron. Foto: Victor Berlin/Sveriges Radio
Norrköping

Brorivning kan innebära bullernatt

3:10 min

Vid midnatt natt mot söndag inleddes arbetet med att ta bort Krusenhofsbron vilket kan medföra en del buller för boende i området.

I natt - natten mot söndagen - lyftes Krusenhofsbron i Åby, i Norrköping bort permanent. Arbetet som inleddes vid midnatt kommer hålla på fram till klockan 8 på söndagsmorgonen.

Krusenhofsbron tas bort eftersom den nya Kardonbanan, en ny godsjärnväg som ansluter hamnen på Händelö med den befintliga stambanan, kommer korsa vägen som ansluter till Krusenhofsbron. Detta gör att bron förlorar sin funktion.

Arbetet att ta bort bron kommer utföras med en större kran och kan orsaka en del buller för boende i närområdet.

- Det kommer medföra en del byggbuller men vi bedömer det som vanligt i byggsammanhang, säger Youssef Hassib som är projektledare på Trafikverket.

Ett större område kommer vara avspärrat kring bron när arbetet pågår men man vill ändå uppmana allmänheten att hålla sig därifrån under arbetet.

- Vi förstår att det kan väcka intresse men samtidigt är det farligt arbete som pågår och därför uppmanar vi familjer och barnfamiljer framförallt att barn inte kommer för nära, säger Youssef Hassib.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista