Norrköping

Nya regler om alkoholkonsumtion

1:14 min

Norrköpings kommun ska ändra reglerna kring vad som gäller alkoholkonsumtion vid intern representation. Ett beslut som oppositionsråd Sophia Jarl (M) står bakom.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist meddelade idag om regeländringen på en presskonferens.

- Pressträffen idag känns lite som en undanmanöver där man vill flytta fokus från det som faktiskt har hänt, till vad man vill göra med policyn framöver, kommenterar oppositionsråd Sophia Jarl (M).

Bakgrunden till regeländringen är P4 Östergötlands avslöjande att den förre VD:n för det kommunala bolaget Upplev Norrköping lät skattebetalarna stå för notan vid en intern-representation där det bland annat dracks öl, vin och sprit.

- Jag tycker det är viktigt att man faktiskt utreder och samtalar om de saker som har hänt och att de som har ett ansvar i det här tar sitt ansvar.

 - Skulle den här policyn behöva stärkas på det sättet som de har presenterat idag så har jag inget problem med det. Då står jag givetvis bakom det, säger Sophia Jarl (M).

Magnus Nilsson, förre vd:n för Upplev Norrköping, har till P4 Östergötland förklarat notorna med att han trodde att det var okej att bjuda på alkohol vid utlandsresor och påpekar också att beslutet togs i samråd med styrelseordföranden i Upplev Norrköping, Reidar Svedahl, som attesterat fakturorna.