Åtvidaberg

Bankrånarna befann sig i Bestorp flera dagar före rånet

1:41 min

Dagarna före bankrånet i Åtvidaberg den 26 oktober befann sig rånarna eller deras medhjälpare i Bestorp utanför Linköping. Det avslöjar nu polisen för P4 Östergötland.

– Det finns uppgifter i utredningen om att gärningsmännen ska ha befunnit sig i det här området, säger John Skoog, polisens spaningsledare.

– Därför vädjar vi till allmänheten om att få in så många iakttagelser som möjligt om personer som rört sig i området som de boende inte känner igen. Iakttagelser i området Bestorp under hela oktober månad och vi är särskilt intresserade av perioden 23:e till 27:e oktober. 

Strax före tre på fredagen den 26 oktober rånades Sparbanken i Åtvidaberg av fyra beväpnade män.

Efter att ha eldat upp första flyktbilen i utkanten av Åtvidaberg flydde de i en bronsfärgad bil, troligen en Peugeot. En bit utanför Åtvidaberg sköt rånarna mot en polisbil, men den ensamma polisen i bilen klarade sig utan att bli träffad. Därefter körde rånarna vägen mot Bestorp.

Polisen tror nu att de fyra rånarna hade hjälp av ytterligare personer. 

 – Ska man genomföra ett rån på det här sättet krävs det en del planering och eventuellt hjälp från olika personer, säger John Skoog.  
 
Polisen vill inte avslöja varför man tror att rånarna eller deras medhjälpare befunnit sig i Bestorp dagarna före rånet. 

– Ja, det finns en speciell anledning till det vill inte gå in på det, säger John Skoog.

Den bronsfärgade flykktbilen har inte hittats. Bilen hade nummerskyltar som stals i Stockholmstrakten några dagar tidigare.

Stals det en bronsfärgad bil i Bestorp?

– Jag vill inte kommentera något om vilka fordon som stulits, men det är naturligtvis något som polisen kontrollerat, säger John Skoog.