Kvinna vid dator.
Arkivbild.
Norrköping

Tidigare Norrköpingspolitiker riskerar dras in i undersökning om Allra

0:49 min

Uppdaterat kl 13:09 En förundersökning om bokföringsbrott i pensionsbolaget Allra har inletts. Tidigare riksdagsledamoten och Norrköpingspolitikern Gunnar Axén är ordförande för Allra Sverige.

Allra Sverige och dotterbolaget Allra pension lämnade in sina årsredovisningar för 2017 fyra månader för sent och först efter flera påminnelser.

Gunnar Axén kan, som ordförande i Allra Sverige, komma att få ta ansvar för förseningen - som han själv anser är något som bolaget inte kunnat styra över.

Till P4 Östergötland säger Gunnar Axén att han tror att förundersökningen kommer att läggas ner eftersom förseningen inte orsakats av oaktsamhet eller med uppsåt från Allra Sveriges sida.

Han säger att man såg på ett tidigt stadium att arbetet med revisionen gick långsamt.

– Vi har dokumenterat våra kontakter om detta och vi har flera gånger påtalat att revisorerna var sent ute, säger han.

– Allra Sverige har inte kunnat lämna in årsredovisnigarna i tid. Men jag tror att detta (förundersökningen) kommer att läggas ner mot företaget. Vi köper revisorstjänsterna och de har levererat för sent. 

Fotnot: Uppgifter i denna artikel som tidigare byggde på uppgifter från andra medier, vilket redovisades i artikeln då, har ändrats efter att P4 Östergötland fått kontakt med Gunnar Axén personligen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista