LHC
Nallarna räddade inte LHC. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Ishockey

Nallar på isen räddade inte LHC

2:50 min

Mängder av nallar inkastade på isen kunde inte pigga upp Linköping i SHL. Det blev förlust mot Färjestad i toppmötet trots den extra pausen i tredje perioden med 0-1.

Det var till förmån för välgörenhet som publiken fick kasta in nallarna. Tidpunkten var i samband med powerbreaket i mitten av den tredje perioden.

Då stod det fortfarande 0-1 till Färjestad. Linköping fick chansen att prata ihop sig. Linköping fick ett numerärt överläge på slutet och kunde ta ut sin målvakt. Men något mål blev det alltså inte för östgötarna. 

– Det är ett toppmöte och tight och tätt där ute. Det släpps inte till många målchanser just framför mål. Det gäller att ta sig in där och göra något extra. Idag tycker jag inte att vi gör det, säger Eddie Larsson i Linköping.

Han fick också kommentera nallarna på isen.

– Det är fantastiskt. Vi har ett bra samarbete med Tappra Barn. Niklas Lillman i spetsen och Magnus Johansson. Det är kul de engagerar sig mycket och vi engagerar oss hos dem genom att spela golf och Teddybjörnar. Det är kul att dela ut det här till barnen. Det är en bra grej vi gör, säger Eddie Larsson.  

SHL

Linköping-Färjestad 0-1
(0-1) (0-0) (0-0)

Mål Färjestad: Marcus Nilsson.

Publik: 7 776

Nicklas Pettersson
nicklas.pettersson@sverigesradio.se

Jens Prytz
jens.prytz@sverigesradio.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista