Sophia Jarl
Sophia Jarl. Foto: Caroline Pettersson
Ishockey

Krisen i Vita Hästen: Nu reagerar politiker

1:03 min

Trakasserier från supportrar får både ordföranden och vice ordförande att lämna styrelsen. Nu vill M-politiker att klubben ser det här som en varningsklocka.

I ett pressmeddelande tar Moderaterna i kommunen starkt avstånd från de handlingar som ledde till att ordföranden Yvonne Anglesjö valde att avgå. 

– Det är beklagligt att en erkänt duktig kvinnlig ledare väljer att avsluta sitt engagemang i en av Norrköpings största ungdomsföreningar på grund av några individer angriper hennes familj och personliga sfär, säger Sophia Jarl (M) oppositionsråd i Norrköpings kommun, i pressmeddelandet.

Man skriver också att Norrköpings kommun stödjer föreningar på olika sätt, och att det alltid finns anledning att fundera på om stödet är utformat efter föreningarnas behov. Det finns en möjlighet att inte bevilja bidrag till föreningar som sviker ansvaret att arbeta för en positiv miljö för barn och ungdomar. 

– Vi moderater vill att Vita Hästen tar detta som en ordentlig varningsklocka och ser över hur de kan jobba ännu mera för att förebygga att en sådan kultur skapas kring föreningens verksamhet, säger Sylvia Nilsson, andre vice ordförande i kultur och fritidsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista