Regissören Peter Grönlund och skådespelaren Joakim Sällquist, som har gjort filmen "Goliat" om en småkriminell familj utanför Västerås.
Regissören Peter Grönlund och skådespelaren Joakim Sällquist har gjort filmen "Goliat" om en småkriminell familj utanför Västerås. Foto: Jessica Gow/TT
Norrköping

Norrköpingsfilmer kan få Guldbaggar

0:19 min

Två Norrköpingsfilmer nomineras till Filmsveriges finaste pris.

"Gräns" har chans till storslam på Guldbaggegalan. Trolldramat är nominerat till nio statyetter, bland annat för bästa film och bästa regi. Därefter kommer "Unga Astrid" och Norrköpingsfilmen "Goliat" med sex nomineringar vardera.

De filmer som nomineras i kategorin bästa film är "Gräns", "Unga Astrid", "Goliat", "The deminer" och "Den blomstertid nu kommer". Den sistnämnda är producerad av filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping. 

Mikael Persbrandt ("Tårtgeneralen"), Fredrik Dahl ("Amatörer"), Sebastian Ljungblad ("Goliat") och Joakim Sällquist ("Goliat") nomineras i kategorin bästa manliga huvudroll. Galan äger rum den 28 januari. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista