Korsningen S:t Persgatan/Skiljegatan spärrades av av polis under måndagskvällen.
Korsningen S:t Persgatan/Skiljegatan spärrades av av polis under måndagskvällen. Foto: Niklas Luks
Norrköping

Anhållen för mordförsök – nekar till brott

0:57 min

Läget är allvarligt för den 22-åring som föll från ett fönster på fjärde våningen på måndagskvällen i Norrköping. Samtidigt förnekar en av de anhållna männen till brott.

I samband med att en man hittades svårt skadad i centrala Norrköping efter ett fall från en lägenhet på fjärde våningen i måndags anhölls tre män för försök till mord.

De tre männen, varav en är i femtioårsåldern och två i trettioårsåldern, har suttit i polisförhör, och en av dem har fått Mats Torneus som advokat. Till honom hävdar mannen att han är oskyldig. 

– Hans bestämda uppfattning är att han inte har något med det här att göra, han förnekar brottslig handling, säger Mats Torneus. 

Skadorna på den man som föll från ett fönster på fjärde våningen i måndags kväll är livshotande. Det uppger Region Östergötland vid 11-tiden på onsdagen. Mannen har opererats akut och är inlagd på intensivvårdsavdelningen. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista