Snökaos
Arkivbild.
Östergötland

"Glashalt på vägarna"

1:00 min

Efter mängder av olyckor på hala vägar går nu räddningstjänst och polis ut och uppmanar trafikanter att ta det lugnt i trafiken.

Nysnö och minusgrader gör väglaget förrädiskt på många vägar runt om i Östergötland. Under söndagseftermiddagen skedde många trafikolyckor. 

Strax före klockan 13 larmades räddningstjänsten om en olycka på E4:an vid avfarten Lövsta Slott i Norrköping, där en bil åkt in i sidoräcket. 

Någon timme senare körde en personbil i diket på länsväg 134 mellan Tidersrum och Kisa. Här ska föraren ha saknat körkort, och misstänks därför för olovlig körning. Ingen person skadades fysiskt i olyckan. 12.48 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på länsväg 134, mellan Tiderum och Kisa. En personbil skulle ha hamnat i diket och tre personer drabbats.

Vid E22 mellan Söderköping och Norrköping, vid Kanalbron, inträffade en olycka med flera fordon strax efter 15-tiden. 

Ytterligare olyckor skedde senare under eftermiddagen. 

Monica Bergström, presstalesperson på polisen, manar trafikanter till försiktighet och berättar att det är glashalt på vägarna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista