Linda Snecker (V)
-- Vänsterpartiet är ingen dörrmatta. Så motiverar riksdagsledamoten Linda Snecker (V) från Norrköping partiets beslut att inte släppa fram Stefan Lövén som statsminister på onsdag. Foto: Arkivbilder.
Politik

Snecker (V): Vänstern är ingen dörrmatta

1:04 min

– Vänsterpartiet är en förutsättning för att Stefan Lövéns regering ska kunna tillsättas och då är det en självklarhet att vi också har inflytande, säger Linda Westerlund Snecker (V) riksdagsledamot från Norrköping.

Vänsterpartiet har meddelat att de inte kommer att släppa fram Stefan Löfvén som statsminister vid en omröstning på onsdag. I alla fall inte så som överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet ligger nu, med en skrivelse om att vänstern inte ska få något inflytande över politiken under mandatperioden.

– Vårt mål är att Stefan Lövén ska bli statsminister. Vi vill det, så vi vill fortsätta med förhandlingar och samtalen med Socialdemokraterna för att komma fram till en lösning, säger Linda Westerlund Snecker. 

Sverige måste få en regering, tycker hon. 

– Men vi är inte en dörrmatta. Dörrmattor det köper man på Ikea. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista