SJ Tåg och perrong. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
Arkivbild. Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
Norrköping

Omfattande signalfel ledde till tågkaos

1:03 min

Samtliga tåg på Norrköpings central stod stilla under tidiga måndagskvällen efter ett omfattande signalfel men de ska nu rulla igen.

Det var vid ungefär 17:30 som ett godståg spårade ur på bangården vid Norrköpings centralstation, men det var inte det som orsakade strömavbrottet som fick tågtrafiken att stå still. Det var ett omfattande signalfel, men vid 19-tiden meddelade Trafikverket att tågen rullar igen. 

– Det verkar som att det är någon annan installation på trafikcentralen i Norrköping som slog ut ställverket, säger Ulrika Karlsson på Trafikverket.

Totalt påverkades 20-30 tåg av stoppet, vissa tåg kommer ställas in, vissa kommer ledas om och vissa är kraftigt försenade men trafikverket uppmanar resenärer att ta kontakt med sitt tågbolag för att se vad som gäller för specifika resor. 

– Det är upp till 90 minuters förseningar, säger Ulrika Karlsson.

Sträckorna som påverkades av stoppet var Stockholm–Katrineholm–Norrköping–Malmö, Linköping–Norrköping–Nyköping–Stockholm, Linköping–Sala samt Östgötatrafikens pendel Norrköping–Tranås/Motala

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista