Kronofogden fick bluffaktura

Aktiviteten ökar bland oseriösa företag som skickar ut bluffakturor. Fräckheten råder det ingen brist på. Självaste kronofogdemyndigheten i Linköping har fått en bluffaktura.
De oseriösa företagen som specialiserat sig på att lura näringsidkare på pengar är mycket förslagna och fräcka i sin verksamhet. Ett företag som finns med både på Svensk Handels och Svenskt Näringslivs varningslistor över oseriösa företag har alldeles nyligen till och med försökt få pengar av självaste Kronofogdemyndigheten i Linköping. - Det är en beställning som vi definitivt inte gjort, säger Bengt-Olov Jacobsson, kronokommissarie på myndigheten. Orderbekräftelsen som företaget skickat ut är förvillande likt en faktura. På papperet finns ett inbetalningskort på 4900 kronor. När Sveriges Radio Östergötland ringer upp företagets VD säger han att det handlar om ett erbjudande och inte om en faktura, att det framgår klart och tydligt. Han säger att deras företag är helt seriöst. Bengt-Olov Jacobsson däremot, säger att så här får det inte gå till. Ett erbjudande får inte se ut som en faktura. - De har troligen resonerat så att kronofogdemyndigeten är stor, kanske slinker fakturan igenom.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".